James Aldridge

LANDSCAPE AND GARDEN DESIGN

Peckham

The design of this south facing rear garden is informed by the geometry of the house and garden walls.

The new layout  is a series of four shallow levels of equal size, acting like giant steps. A path of sawn York stone connects these on one size. The levels are retained by Corten steel, a material used throughout the project.

‘L’ shaped panels of Corten steel, following the inherent geometry of the scheme, form a partial screen on one side. These are framed by a living wall of evergreen scented climbers behind.

Toward the end of the garden is a pool with water spout which fills the garden with the gentle sound of moving water.

There are three socializing spaces within the garden. An elevated verandah on the rear of the house, a central area for dining and parties plus a further covered area at the end.

The planting is a carefully edited selection of semi wild plants that pick up the tones of the hard landscaping. Added to the mix are a number of more exotic species to provide drama.

The scheme is lit to dramatic effect at night.

Show Hide